Provençaalse worst met uiensaus en wortel-spinaziepuree
25 MIN
2 personen
Soms smaakt simpel nog het beste van allemaal. Meng wortel en spinazie onder de puree, zo schep je bijna ongemerkt extra groenten naar binnen. En die saus, hemels!
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
3 wortelen
100 gr spinazie
300 gr Provençaalse worst
1 gele ui
½ blokje groentebouillon
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
1 el bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen en wortel in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de spinazie onder de puree en laat slinken.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de worst in 4-5 min. goudbruin en gaar. Haal uit de pan en houd warm.
Halveer de ui en snijd in halve ringen. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees en fruit de ui glazig. Voeg de bloem toe en schep goed om. Voeg vervolgens een flinke scheut water toe en verkruimel de bouillon erover (zie tip). Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur.
Serveer de wortel-spinaziepuree met de worst en de saus. Smakelijk!
TIP: Is de saus nog wat te vast? Voeg dan wat extra water toe.