Gebakken vis met krielaardappelen, boontjes en kerstomaat

30 MIN
2 personen
Gebakken vis met krielaardappelen, boontjes en kerstomaat

Puur natuur, zo hebben we onze visgerechten graag. Dan komt die lekkere vissmaak helemaal tot z'n recht. We combineren het visje met gekookte krieltjes en lekkere zomergroenten. Yum!

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 sjalot
  • 200 gr kerstomaten
  • 300 gr witte vis
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de krielaardappelen en de prinsessenboontjes.
  2. Halveer de krielaardappelen (schillen hoeft niet). Kook de boontjes 4 min. in het kokende water. Schep ze eruit met een schuimspaan en spoel onder koud, stromend water. Kook vervolgens in hetzelfde water de krielaardappelen in 10-12 min. gaar (zie tip).
  3. Snipper de sjalot. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur, tot die glazig is. Voeg de kerstomaten en de boontjes toe en laat 10 min. meebakken op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  5. Serveer de gebakken vis met de groenten en de krieltjes. Smakelijk!
  6. TIP: Liever gebakken patatjes? Dat kan! Bak ze goudbruin en krokant in een pan met een klont boter en een scheutje olijfolie.