Chorizoburger met gebakken krieltjes en gestoofde wortelen

30 MIN
2 personen
Chorizoburger met gebakken krieltjes en gestoofde wortelen

Met deze burger brengen wat Spaanse temperaturen naar je bord. Chorizo is een kruidige worst die veel wordt gebruikt in de Spaanse keuken en geeft de burger een heerlijk pittige smaak. Kan je geen chorizoburger vinden? Meng dan kleine stukjes chorizoworst door gehakt en maak er burgers van. De zoete wortelen en kruidige krieltjes maken het helemaal af.

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 sjalot
  • 400 gr wortelplakjes
  • 2 chorizoburgers
  • 80 gr mayonaise
  • boter
  • olijfolie
  • honing of zoetstof, optioneel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de krieltjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Bak zo’n 20-25 min. in de oven.
  3. Snipper de sjalot fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middelhoog vuur en fruit de sjalot in zo’n 2 min. glazig. Schep de wortelplakjes mee in de pot en stoof kort aan. Giet er een scheut water bij, tot je een bodempje van ongeveer 1 cm hebt. Voeg er vervolgens (optioneel) de vloeibare honing (zie tip) aan toe. Kruid met flink wat zout en zwarte peper en laat zo’n 10-12 min. stoven op zacht vuur tot de wortelplakjes gaar zijn. Houd goed in de gaten en voeg indien nodig extra water toe.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de chorizoburger in 3-5 min. per kant gaar op middelhoog vuur.
  5. Serveer de gebakken krieltjes met de gestoofde wortel en de chorizoburger. Werk af met een toefje mayonaise. Smakelijk!
  6. TIP: Geen zin in honing? Je kan er ook een snuifje tijm aan toevoegen. Wortelen en tijm = topcombinatie!