Kotelet met getomateerde boontjes en gebakken patatjes

30 MIN
2 personen
Kotelet met getomateerde boontjes en gebakken patatjes

Met de heilige drievuldigheid aardappelen-vlees-groenten, kan je scoren bij het hele gezin. De varkenskotelet krijgt een rokerig BBQ-smaakje, wat geweldig past bij de krokante patatjes en getomateerde boontjes. Comfortfood avant la lettre!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 varkenskoteletten
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 400 gr prinsessenboontjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • olie
  • boter
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet) en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar (zie tip).
  2. Marineer het vlees met een scheutje olie en de BBQ-kruiden.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de boontjes en kook ze in 5-8 min. beetgaar. Giet af en spoel met koud stromend water om het kookproces te stoppen.
  4. Snipper intussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de tomaat in blokjes.
  5. Smelt een klontje boter in de pot van de boontjes en stoof de sjalot en knoflook op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de tomatenblokjes toe. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de boontjes toe en stoof nog 1 min. mee.
  6. Smelt intussen een klont boter en scheutje olie in een pan en bak de gekookte aardappelen op middelhoog tot hoog vuur. Roer niet te veel, geef ze de kans om krokant te worden.
  7. Verhit intussen een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde kotelet 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  8. Serveer de kotelet met de getomateerde boontjes en gebakken patatjes. Smakelijk!
  9. TIP: Kook je aardappelen reeds op voorhand en laat goed afkoelen. Zo bakken ze straks nog krokanter in de pan.
  10. TIP: Kook je aardappelen reeds op voorhand en laat goed afkoelen. Zo bakken ze straks nog krokanter in de pan.