Voor iedereen die na de feestdagen nood heeft aan extra vitaminen, verwerken we nog wat veldsla onder de puree in dit gerecht. Een handig trucje om ongemerkt veel groenten naar binnen te werken.
Ingrediënten
1 bussel jonge wortelen
500 gr bloemige aardappelen
300 gr zalmfilet
1 citroen
75 gr veldsla
2 el bruschetta rossa kruidenmix
olijfolie
scheutje halfvolle melk
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de wortelen in de lengte. Dikke exemplaren snijd je in de lengte in 4. Hussel de wortelen in een ovenschaal door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min. in de oven, tot de wortelen zacht zijn (zie tip).
Snijd intussen de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Kruid de zalm met zout en zwarte peper. Snijd enkele dunne plakjes van de citroen en schik op de zalm. Leg de laatste 10-12 min. mee in de ovenschaal bij de wortelen (of in een andere kleine ovenschaal).
Giet de aardappelen af en stamp, samen met de melk, tot een smeuïge puree. Kruid met zout en zwarte peper. Schep driekwart van de veldsla en de bruschetta rosso eronder. Door de warmte slinken de blaadjes sla.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
Serveer de zalm met de wortelen en veldslapuree. Werk af met de rest van de veldsla. Smakelijk!
TIP: Prik er even in met een vork om de garing te testen.