In ‘Pekelen voor dummies’ legden we je de basisprincipes uit van het quick pickling of snel pekelen. In enkele uren tijd maak je zelf de lekkerste gepekelde groenten die een extra kick geven aan elk gerecht. We zetten drie snelle pekelrecepten op een rijtje.



  1. Komkommer met roze peper pekelen




Ingrediënten (1 grote bokaal)

  • 5 kleine Japanse komkommers of 2 grote komkommers

  • 40 g suiker

  • 240 ml appelazijn

  • 3 tl mirin

  • 1 tl roze peperkorrels


Gepekelde komkommer met roze peper

Ontdek het recept voor komkommer met roze peper te pekelen hier. 


  1. Gepekelde radijsjes met pit




Ingrediënten (voor 1 middelgrote bokaal)

  • 1 bussel radijsjes

  • 180 ml witte wijnazijn of appelazijn

  • 180 ml water

  • 3 tl honing

  • 2 tl zout (zonder jodium)

  • ½ à 1 tl chilivlokken

  • ½ tl mosterdzaadjes


Gepekelde radijsjes met pit

Bekijk het recept voor radijsjes te pekelen hier. 


  1. Gepekelde rode ui




Ingrediënten (voor 1 middelgrote bokaal)

  • 2 rode uien

  • 180 ml appelazijn

  • 2 tl suiker

  • 2 zout (zonder jodium)


rode ui pekelen

Ontdek het recept voor gepekelde rode ui hier.