Een overschot aan eidooiers

Heb je net mooie meringues gemaakt of een prachtige pavlova gebakken? Dan heb je waarschijnlijk heel wat eidooiers over. Gooi ze zeker niet weg maar maak er wat lekkers mee!


 1. Maak zelf mayonaise


  Super makkelijk en overheerlijk. Met een overschot aan eidooiers maak je makkelijk je eigen mayonaise. Start met het basisrecept of maak je eigen remouladesaus, aioli of originele dragonmayonaise.

  Zelf mayonaise maken


 2. Verwerk je eidooiers in een omelet


  Traditioneel worden omeletten van het hele ei gemaakt maar je kan ook gewoon eidooiers gebruiken. Voeg een geutje melk toe om het geheel luchtig te houden.

  Boerenomelet


 3. Maak een veloutésoep


  Aan een klassieke roomsoep wordt enkel room toegevoegd maar bij een veloutésoep wordt een liaison gebruikt om de soep extra te binden en romig te maken. Een liaison bestaat uit eidooiers met room. Gebruik 2 eidooiers per deciliter room op een liter soep. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke veloute van champignons met sint-jacobsvruchten. 4. Pimp je saus met een eidooier


  Maak eens een echte Hollandaise, Béarnaise of Choronsaus. Voor deze sauzen worden eidooiers gebruikt voor de binding. De techniek is bijna gelijk en eens je deze onder de knie hebt zal je deze sauzen maar al te graag op tafel zetten.


 5. Maak een quiche of frittata


  Meng de eidooiers gewoon onder je mengeling voor quiche. Je kan eventueel nog wat hele eieren toevoegen voor een beter evenwicht. Of maak er lekkere Italiaanse frittata mee. 6. Meng een eidooier onder je puree


  Voor een smeuïge, gastronomische puree gebruikt men eidooiers om de puree extra zalvig te maken. Probeer een van onze vele pureerecepten.


 7. Sabayon


  Zelf sabayon maken vergt inderdaad wat oefening maar is oh zo lekker. Eidooiers, suiker en witte wijn zijn de basisingrediënten. Maar experimenteer zeker ook eens met champagne of kriekbier.

  Sabayon met kriekbier


 8. Banketbakkersroom


  Niets is zo lekker als zelfgemaakte pudding of banketbakkersroom. Geen voorverpakte puddingpoeders maar eidooiers en maïszetmeel zorgen voor een mooie gebonden banketbakkersroom. Vul je eigen éclairs of maak er lekkere taarten. Bekijk onze lekkerste recepten met zelfgemaakte banketbakkersroom.