Kaas is een dankbaar product om mee te koken. Het geeft extra diepgang aan een gerecht en ook de kinderen houden ervan. Bovendien is het een uitstekende vleesvervanger wanneer je het graag vegetarisch houdt. Deze week halen we de kaas erbij in 10 recepten. Vaak schittert de kaas in een glansrijke bijrol: gegratineerd, verstopt in tortellini's, als laagje op een vegetarische hamburger of gesmolten in een piadina. Maar als je echt full on voor kaas wil gaan dan is er niets beter dan een echte kaasfondue of een kaasschotel!

kaastafel_3

Als we in het weekend naar de markt gaan, dan is het kaaskraam een vaste halte. We love cheese. All the way.  Er zijn vaste waardes die we steeds opnieuw kopen, maar af en toe laten we ons verrassen door een onbekende soort. We kunnen echt genieten van een stukje kaas op zichzelf, gewoon met een sneetje brood.  Komt dat door de mysterieuze vijfde smaak, umami die blijkbaar veel voorkomt in oudere, rijpere kazen? Je zou trouwens versteld staan hoe graag ook de kleintjes smullen van sterke kazen. Jong geleerd is oud gedaan natuurlijk... 

Say cheese en aan de slag ermee!

Uiensoep met gegratineerde kaastoast

Uiensoep met gegratineerde kaastoast
Een echte Franse klassieker: uiensoep met gegratineerde kaastoast. Heerlijk winters comfort food! Bekijk recept

Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes

Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes
Deze heerlijke vegetarische maaltijdsoep vervult al je wensen! Romig, kazig en met een klein beetje pit, een zalige combinatie van broccoli, wortel, cheddarkaas en crunchy lookbroodjes. Lekker genieten! Bekijk recept

Piadina met ham en kaas en een slaatje

Piadina met ham en kaas en een slaatje
Piadina is de Italiaanse versie van een quesadilla. Gegrilde wraps gevuld met kaas en ham en met een fris slaatje erbij. Heel gemakkelijk en snel om te maken. Let op, noem een piadina nooit zomaar een croque monsieur ;-). Bekijk recept

Macaroni met bloemkool, kaas en ham

Macaroni met bloemkool, kaas en ham
Macaroni met kaas en hesp is een favoriet van jong en oud, maar natuurlijk niet zo gezond. Daarom hebben we lekkere bloemkool roosjes in dit recept gesmokkeld! Bekijk recept

Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas

Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas
Een zalige vegetarische ovenschotel met gnocchi, spinazie en kaas. Heel eenvoudig om te maken, maximum smaakeffect! De gnocchi zullen mooi krokant bakken in de oven. Perfecte winterkost! Bekijk recept

Tartiflette

Tartiflette
Tartilflette is een typische ovenschotel uit de Franse Alpen. Heerlijke winterkost voor na het skiën met aardappelen, spekjes en reblochonkaas. Hier krijg je het lekker warm van! Bekijk recept

Kaastortellini met bolognaise-groentesaus

Kaastortellini met bolognaise-groentesaus
Op zoek naar een lekkere variatie op de klassieke spaghetti bolognaise? Maak eens tortellini klaar met een heerlijke Italiaanse gehakt- en groentesaus. De kaas ligt deze keer niet óp de pasta maar zit ín de tortellini. Wat een zalige smeuïge verrassing! Bekijk recept

Kaasfondue

Kaasfondue
Kaasfondue is een typische klassieker op skivakantie, of gezellig thuis in de winter. Het is supermakkelijk, lekker en snel klaar! Heerlijk hartverwarmend. Bekijk recept

Veggie cheeseburger met aardappelwedges

Veggie cheeseburger met aardappelwedges
Hamburgers zijn natuurlijk de favoriet van menig carnivoor, maar je zal hen versteld doen staan met deze originele veggie cheeseburgers! We gebruiken lekkere quinoa-broccoliburgers, een heerlijke verrassing. Serveer daarbij nog krokante ovengebakken aardappelwedges en je overtuigt iedereen aan tafel! Zin in? Deze knaller zit deze week in de 15 gram foodbox.

Kaastaart met witte chocolade

Kaastaart met witte chocolade
Fan van kaastaart en van witte chocolade? Dan is deze heerlijke 'no bake' taart met een speculoosbodem en een vulling van roomkaas en witte chocolade, afgewerkt met zeste van limoen zeker en vast iets voor jou! Bekijk recept