Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas

20 MIN
2 personen
Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas

Een zalige vegetarische ovenschotel met gnocchi, spinazie en kaas. Heel eenvoudig om te maken, maximum smaakeffect! De gnocchi zullen mooi krokant bakken in de oven. Perfecte winterkost!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g gnocchi
  • 200 g spinazie
  • 1 brikje lichte room
  • 100 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 75 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de lichte room, melk, de knoflook en een snufje nootmuskaat in een steelpannetje en warm op. Eens warm, roer er de helft van de gratinkaas door en kruid met peper en zout.
  5. Beboter een ovenschaal en doe er de gnocchi en spinazie in. Overgiet met de roomsaus en strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 950.31 kcal
Koolhydraten 95.35 g
waarvan suikers 14.5 g
Vet 45.42 g
waarvan verzadigd 23.7 g
Proteïnen 36.08 g
Vezels 8.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin