Uiensoep met gegratineerde kaastoast

40 MIN
4 personen
Uiensoep met gegratineerde kaastoast

Een echte Franse klassieker: uiensoep met gegratineerde kaastoast. Heerlijk winters comfort food!

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje
  • 1 kg ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el vloeiende bloem
  • 100 g emmentaler, geraspt
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de uien in ringen. Verhit olijfolie in een kookpot en stoof de uien 20 min. op medium vuur. Bestrooi met de bloem en voeg de bouillon toe.
  2. Voeg het kruidentuiltje toe en dek af. Breng aan de kook en laat 15 min. pruttelen op een zacht vuur.
  3. Vis het kruidentuiltje uit de soep en kruid met peper en zout.
  4. Snij het stokbroodje in plakjes en bestrooi met de geraspte kaas. Verwarm de grill van de oven voor.
  5. Verdeel de soep over kommen en leg er de kaastoast op. Zet de kommen 5 min. onder de grill tot de kaas gegratineerd is en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 393.12 kcal
Koolhydraten 38.77 g
waarvan suikers 14.8 g
Vet 18.16 g
waarvan verzadigd 7.49 g
Proteïnen 15.38 g
Vezels 7.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin