Kaastaart met witte chocolade

240 MIN
8 personen
Kaastaart met witte chocolade

Fan van kaastaart en van witte chocolade? Dan is deze heerlijke 'no bake' taart met een speculoosbodem en een vulling van roomkaas en witte chocolade, afgewerkt met zeste van limoen zeker en vast iets voor jou!

Ingrediënten

  • 180 g speculaas
  • 1 limoen
  • 4 el sinaasappelsap
  • 150 g witte chocolade, in stukjes
  • witte chocolade, geraspt
  • 250 g roomkaas
  • 2 el suiker
  • 125 ml melk
  • 80 g boter
  • 300 ml room
  • 12 g gelatine

BEREIDING

  1. Bekleed een springvorm met plastiekfolie. Week de gelatine in koud water.
  2. Maal de speculaas fijn. Meng met gesmolten boter. Schep in de taartvorm en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de melk. Roer er de stukjes witte chocolade door, tot ze gesmolten zijn.
  4. Klop de roomkaas op met de suiker. Voeg de room toe en klop stevig op. Voeg al roerend de melk toe.
  5. Verwarm het sinaasappelsap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen. Meng door de kaasmousse.
  6. Schep de kaasmousse op de speculaasbodem. Dek af en laat 4 uur opstijven in de koeling. Werk af met geraspte witte chocolade en limoenzeste.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.02 kcal
Koolhydraten 32.25 g
waarvan suikers 24.3 g
Vet 43.42 g
waarvan verzadigd 26.22 g
Proteïnen 7.55 g
Vezels 0.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin