Tortelloni met geitenkaas, appel, courgette en kerstomaat

25 MIN
2 personen
Tortelloni met geitenkaas, appel, courgette en kerstomaat

Al eens tortellini met geitenkaas gegeten? Overheerlijk! We combineren ze met appel, courgette en kerstomaat. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 175 gr rode en gele kerstomaten
  • ½ groene appel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bruscetta verde kruiden
  • 10 stuks verse tortellini met geitenkaas
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de courgette in linten met behulp van een dunschiller. Halveer de kerstomaten.
  2. Dressing: snijd de appel in kleine blokjes van 0,5 cm en pers de knoflook. Meng in een kommetje de bruschetta verde samen met de knoflook, appel en een flinke scheut olijfolie (zie tip).
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgettelinten 1-2 min. aan op hoog vuur. Voeg vervolgens de kerstomaten toe en laat kort warmen.
  4. Breng intussen een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente.
  5. Serveer de groenten met de tortelloni. Werk af met de dressing. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de ingrediënten van de dressing ook gewoon aan de pan van de groenten toevoegen. Extra olijfolie is dan niet nodig.