Veggie cheeseburger met aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Veggie cheeseburger met aardappelwedges

Hamburgers zijn natuurlijk de favoriet van menig carnivoor, maar je zal hen versteld doen staan met deze originele veggie cheeseburgers! We gebruiken lekkere quinoa-broccoliburgers, een heerlijke verrassing. Serveer daarbij nog krokante ovengebakken aardappelwedges en je overtuigt iedereen aan tafel!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 quinoa-broccoli burgers
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uien toe. Laat ze rustig garen op een matig vuur. Schep regelmatig om.
  3. Snij de tomaat in plakjes. Pluk de blaadjes sla.
  4. Leg de hamburgerbroodjes 2 minuten mee in de oven.
  5. Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met wat mayonaise en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat en enkele plakjes augurk op.
  6. Schuif de gebakken ui naar opzij in de pan. Warm de quinoa-broccoli burgers op zonder vetstof op een lage stand. Draai ze na 2 minuten om en leg op elke burger een plakje cheddarkaas. Laat nog 2 minuten bakken.
  7. Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de burgers en uien op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.56 kcal
Koolhydraten 84.28 g
waarvan suikers 12.82 g
Vet 37.88 g
waarvan verzadigd 8.41 g
Proteïnen 20.89 g
Vezels 9.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin