Veggie cheeseburger met aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Veggie cheeseburger met aardappelwedges

Hamburgers zijn natuurlijk de favoriet van menig carnivoor, maar je zal hen versteld doen staan met deze originele veggie cheeseburgers! We gebruiken lekkere veggie groenteburgers, een heerlijke verrassing. Serveer daarbij nog krokante ovengebakken aardappelwedges en je overtuigt iedereen aan tafel!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 vegan groenteburgers
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uien toe. Laat ze rustig garen op een matig vuur. Schep regelmatig om.
  3. Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes los van de little gem.
  4. Leg de hamburgerbroodjes 2-3 minuten mee in de oven.
  5. Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met wat mayonaise en leg er een blaadje sla en een plakje tomaat op.
  6. Schuif de gebakken ui naar opzij in de pan. Leg de groenteburgers in de pan. Draai ze na 2 minuten om en leg op elke burger een plakje cheddarkaas. Laat nog eens 2 minuten bakken.
  7. Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de burgers en uien op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.36 kcal
Koolhydraten 110.29 g
waarvan suikers 13.99 g
Vet 33.74 g
waarvan verzadigd 6.25 g
Proteïnen 20.08 g
Vezels 9.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin