Tartiflette

35 MIN
4 personen
Tartiflette

Tartilflette is een typische ovenschotel uit de Franse Alpen. Heerlijke winterkost voor na het skiën met aardappelen, spekjes en reblochonkaas. Hier krijg je het lekker warm van!

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g spekblokjes
  • 400 g reblochon
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de uien fijn en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Stoof samen aan in de olijfolie gedurende 7-9 minuten. Bak de spekblokjes krokant. Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er de aardappelmengeling en spekjes over.
  2. Snij de kaas in 4 grote plakken en leg bovenop de ovenschaaltjes. Kruid met oregano, peper en zout.
  3. Zet de ovenschaaltjes 20 minuten in een oven van 200 °C. Zet nog 2 minuten onder de grill en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 883.97 kcal
Koolhydraten 30.24 g
waarvan suikers 6.87 g
Vet 61.87 g
waarvan verzadigd 43.57 g
Proteïnen 37.33 g
Vezels 6.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin