Piadina met ham en kaas en een slaatje

15 MIN
2 personen
Piadina met ham en kaas en een slaatje

Piadina is de Italiaanse versie van een quesadilla. Gegrilde wraps gevuld met kaas en ham en met een fris slaatje erbij. Heel gemakkelijk en snel om te maken. Let op, noem een piadina nooit zomaar een croque monsieur ;-).

Ingrediënten

  • 4 tortilla's
  • 4 plakjes ham
  • 80 g gratinkaas
  • 2 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • 20 g zonnebloempitten
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een grillpan klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Warm de grillpan voor. Leg de tortilla's voor je uit en leg er een plakje ham op en verdeel er de gratinkaas over. Vouw ze dubbel en grill ze 1 voor 1 aan beide kanten. Hou ze nog even warm in de voorverwarmde oven.
  3. Maak ondertussen de blaadjes van de little gem los en snij in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Meng de mosterd met de wittewijnazijn en meng er de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de piadina's in driehoekjes. Meng de dressing door de salade, strooi er de zonnebloempitten over en serveer samen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 749.26 kcal
Koolhydraten 45.31 g
waarvan suikers 3.65 g
Vet 43.65 g
waarvan verzadigd 15.99 g
Proteïnen 39.18 g
Vezels 1.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin