Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes

20 MIN
2 personen
Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes

Een heerlijk kommetje comfortfood, en toch een goede portie groenten binnen hebben? Deze heerlijke vegetarische maaltijdsoep vervult al je wensen! Romig, kazig en met een klein beetje pit, een zalige combinatie van broccoli, wortel, cheddarkaas en crunchy lookbroodjes. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 wortelen
  • 1 broccoli
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stokbroodje
  • ½ potje lichte room
  • 40 g cheddarkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui samen met de Italiaanse kruiden 3-4 minuten.
  2. Schil ondertussen de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de broccoli in kleine (ca. 2 cm) stukjes.
  3. Breng per persoon 400 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Voeg de boter toe aan de kookpot en laat smelten. Strooi er de bloem bij en meng goed. Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij, terwijl je roert, zodat de soep indikt.
  4. Wanneer alle bouillon is toegevoegd, voeg je de broccoli en wortel toe. Roer goed om en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook en meng met de rest van de olijfolie. Snij het stokbrood in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Roer de lichte room, mosterd en cheddar door de soep en laat nog kort doorwarmen. Breng nog extra op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de soep met de lookbroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1015.25 kcal
Koolhydraten 114.3 g
waarvan suikers 22.29 g
Vet 45.57 g
waarvan verzadigd 20.4 g
Proteïnen 31.62 g
Vezels 20.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin