Kaastortellini met bolognaise-groentesaus

30 MIN
2 personen
Kaastortellini met bolognaise-groentesaus

Op zoek naar een lekkere variatie op de klassieke spaghetti bolognaise? Maak eens tortellini klaar met een heerlijke Italiaanse gehakt- en groentesaus. De kaas ligt deze keer niet óp de pasta maar zit ín de tortellini. Wat een zalige smeuïge verrassing!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • ½ courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g tortellini met kaas
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de gele paprika in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden, de courgetteblokjes, paprikablokjes en wortelen toe en roerbak 3 minuten.
  3. Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  5. Hak de basilicum in fijne reepjes. Serveer de tortellini met de bolognaise-groentesaus en de fijngehakte basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 946.5 kcal
Koolhydraten 86.2 g
waarvan suikers 20.92 g
Vet 44.76 g
waarvan verzadigd 9.27 g
Proteïnen 44.59 g
Vezels 14.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin