Hartige cheesecake

90 MIN
4 personen
Hartige cheesecake

Een cheesecake als dessert heeft iedereen ondertussen al geproefd, maar wat denk je van een hartige, Italiaans geïnspireerde versie als hapje of voorgerecht? Wij testten het uit en kunnen je verklappen dat het overheerlijk is. Voor alle echte kaasliefhebbers!

Ingrediënten

  • 5 beschuiten
  • 50 gr boter
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr cottage cheese
  • 2 eieren
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el bloem
  • 100 gr gekleurde kerstomaten
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Bedek de bodem van een springvorm van 15 cm doorsnee met bakpapier. Maal de beschuiten fijn in een keukenrobot. Smelt de boter. Meng de beschuitkruimels met de gesmolten boter en duw aan op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast (min. 30 min.) en laat opstijven.
  2. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  3. Klop de roomkaas op met de cottage cheese. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, tot ze goed gemengd zijn. Hak het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Pers de knoflook. Meng basilicum, de rest van de Italiaanse kruiden, knoflook en de bloem onder het beslag. Kruid met peper en zout. Schenk het beslag in de springvorm.
  4. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven dan naar 120 ºC en laat nog 40-45 minuten bakken tot de taart gestold is. Haal uit de oven, ontvorm en laat afkoelen.
  5. Snij de kerstomaten in partjes. Serveer de hartige kaastaart met de kerstomaten, blaadjes basilicum en wat extra vierge olijfolie.