Macaroni met bloemkool, kaas en ham

35 MIN
2 personen
Macaroni met bloemkool, kaas en ham

Macaroni met kaas en hesp is een favoriet van jong en oud, maar natuurlijk niet zo gezond. Daarom hebben we lekkere bloemkool roosjes in dit recept gesmokkeld!

Ingrediënten

  • 200 g macaroni
  • 300 g bloemkool
  • 80 g emmentaler
  • 150 g hamblokjes
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  2. Breng nog een grote pot gezouten water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten. Giet de roosjes af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht bij. Laat de bloemkool uitlekken en drogen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Smelt de boter in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer droog. Voeg geleidelijk de melk en het kookvocht van de bloemkool toe en roer verder tot een gladde bechamelsaus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas door.
  5. Meng de pasta met de bloemkool en de hamblokjes en vul hiermee een ovenschaal. Schenk er de saus over en bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Zet de schaal 10-15 minuten in de oven zodat de macaroni een mooi korstje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 869.89 kcal
Koolhydraten 81.89 g
waarvan suikers 13.39 g
Vet 38.71 g
waarvan verzadigd 21.54 g
Proteïnen 45.5 g
Vezels 6.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin