Kaasfondue met krieltjes, broccoli en champignons

30 MIN
2 personen
Kaasfondue met krieltjes, broccoli en champignons

Beeld je in: je bent op skivakantie en glijdt vlotjes over de piste richting de chalet. Daar wacht een dampende pot kaasfondue. Was het maar waar! Ik probeer het skivakantiegevoel in huis te halen te met dit gerecht. Laat je weten of 't is gelukt?

Ingrediënten

  • 220 gr 'Val-Dieu Party' kaas
  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 kleine broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr witte champignons
  • 1 gele ui
  • 10 gr bieslook
  • boter
  • olie
  • gedroogde tijm (naar smaak)
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de kaas uit de verpakking en leg in een kleine ovenschaal. Maak een paar inkepingen (zie tip) in de kaas. Zet 25 min. in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
  2. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, gedroogde tijm, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de aardappelen mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en pers de knoflook. Snijd grote champignons in 2, laat de kleinere in hun geheel.
  4. Smelt een klontje boter in de pan en bak de champignons, broccoliroosjes en knoflook aan. Voeg een scheutje water toe. Zet een deksel op de pan en laat de groenten rustig gaar worden in zo'n 7-10 min. Kruid met zout en zwarte peper. Schik in een kommetje.
  5. Halveer de ui en snijd in plakjes. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de groenten en bak de ui glazig. Schep de ui onder de aardappel en schik in een kommetje.
  6. Snipper de bieslook fijn.
  7. Haal de kaas uit de oven en besprenkel met de bieslook. Serveer met de groenten en aardappelwedges. Smakelijk!
  8. TIP: Wees gerust creatief en maak verschillende kruisjes als inkeping. Of wat dacht je van een hartje?