Britse kost heeft een lange tijd een slechte reputatie gehad bij ons. Maar wie de laatste jaren in het Verenigd Koninkrijk is geweest, zal het kunnen beamen: wat je Engeland kan eten is origineel, vers, met veel groenten en verrassend lekker! Waar je vroeger een snelle, vettige hap kon eten in pubs, het zogenaamde 'pubgrub', vind je nu overal over het Kanaal echt 'gastropubs' die de lekkerste homecooked food serveren. 

Traditionele recepten worden met de grootste liefde en zorg klaargemaakt. Met als resultaat heerlijk comfort food, dat heerlijk smaakt op koude, regenachtige dagen. Ontdek 10 van onze favoriete Engelse toppers in dit heerlijke lijstje. Enjoy your meal!


Cottage pie


Cottage pie
Cottage pie is het antwoord van de Britten op de Franse 'Hachis Parmentier'. Origineel werd het bedacht om restjes te verwerken. Resultaat is een heerlijke schotel met gehakt, groenten, tomaat en een laagje gegratineerde aardappelpuree. Om van te genieten op een koude(re) dag!



Toad in a hole


Toad in a hole
Toad in a hole is een typische Britse bereiding voor worstjes gegaard in een deegje. Speciaal maar overheerlijk! Echte Britse pub food. Bekijk recept



Varkenslapje met blackwellsaus, geroosterde aardappelen en bloemkool


Varkenslapje met blackwellsaus, geroosterde aardappelen en bloemkool
Blackwellsaus is een heerlijke saus op basis van pickles. Deze Britse saus past voortreffelijk bij een lekker stukje varkensvlees en geroosterde bloemkool. Bekijk recept



Shepherd's pie


Shepherd's pie
Shepherd's pie is een klassieke Britse schotel en een vaste waarde op het menu van een echte pub: een zalige ovenschotel met lamsgehakt, aardappelen en wortel. Bekijk recept



Engelse 'pie' met kip en prei


Engelse 'pie' met kip en prei
We steken het kanaal over voor een typische Britse bereiding: een pie met een krokant dakje van bladerdeeg met kippenragout, prei en romige mosterdsaus. Bekijk recept



Fish & chips


Fish & chips
Een originele versie van fish & chips, met pladijsfilets met een panko jasje, en flinterdunne schijfjes van aardappel en zoete aardappel. Bekijk recept



Rosbief in deegkorst


Rosbief in deegkorst
Dit gerecht ken je misschien ook als ‘beef Wellington’: een heerlijke rosbief in een krokant bladerdeegjasje. Een pièce de resistance op elke feesttafel! Bekijk recept



Zalige gravy


Zalige gravy
Gravy is een Engelse term voor vleesjus. Een echte klassieker op de (Britse) feesttafel. Deze zalige saus moet je proberen! Bekijk recept



Scones


Scones
Scones zijn typisch Britse gebakjes die vaak geserveerd worden bij de 'high tea'. Ze worden traditioneel besmeerd met room en confituur. Bekijk recept



Eton mess met aardbeien en basilicum


Eton mess met aardbeien en basilicum
Eton mess is het bekende dessert uit de gelijknamige Britse school. Een heerlijk glaasje met meringue, room en hier met een originele toevoeging van aardbeien en basilicum! Bekijk recept