Eton mess met aardbeien en basilicum

15 MIN
4 personen
Eton mess met aardbeien en basilicum

Eton mess is het bekende dessert uit de gelijknamige Britse school. Een heerlijk glaasje met meringue, room en hier met een originele toevoeging van aardbeien en basilicum!

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien, in kwartjes
  • 10 g basilicum
  • 100 g meringues, verkruimeld
  • 2 el suiker
  • 50 ml aardbeiencoulis
  • 400 ml room

BEREIDING

  1. Snij de basilicum fijn, maar hou enkele blaadjes apart. Doe de aardbeien in een kom samen met de suiker en de basilicum. Schep goed om en laat 10 minuten marineren.
  2. Klop ondertussen de room stijf in een grote kom. Meng hieronder de meringues.
  3. Haal 3/4de van de aardbeien uit de marinade en schep voorzichtig door de slagroom.
  4. Verdeel de Eton mess over 4 glaasjes en werk af met aardbeiencoulis, de rest van de aardbeien en een blaadje basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 549.46 kcal
Koolhydraten 45.49 g
waarvan suikers 37.48 g
Vet 38.4 g
waarvan verzadigd 21.13 g
Proteïnen 5.26 g
Vezels 3.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin