Rosbief in deegkorst

70 MIN
4 personen
Rosbief in deegkorst

Dit gerecht ken je misschien ook als ‘beef Wellington’: een heerlijke rosbief in een krokant bladerdeegjasje. Een pièce de resistance op elke feesttafel!

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het kort rondom aan in hete olie. Laat het wat afkoelen.
  3. Leg een vel bladerdeeg op het bakpapier op een bakplaat. Leg er het afgekoelde vlees op. Dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk het deeg goed aan tegen het vlees. Bevochtig de randen met water en druk nogmaals goed aan, zodat het pakketje mooi dicht blijft.
  4. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met het ei.
  5. Bak 35 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat 15 minuten afkoelen op een rooster alvorens in dunne plakken te snijden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 944.47 kcal
Koolhydraten 45.78 g
waarvan suikers 4.83 g
Vet 49.47 g
waarvan verzadigd 16.64 g
Proteïnen 78.78 g
Vezels 1.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin