Stamppot met flower sprouts, varkenslapje en mosterdsaus
35 MIN
2 personen
Een heel erg Belgisch gerecht, met een verrassende nieuwe groente: flower sprouts! Dit moet je zeker eens proberen.
Ingrediënten
200 gr flower sprouts
500 gr bloemige aardappelen
1 gele ui
3 wortelen
2 kl stoverijkruiden
2 varkenslapjes
¼ blokje runderbouillon
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Spoel de flower sprouts in een slacentrifuge en slinger goed droog. Verwijder ook de harde uiteinden. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet de aardappelen net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Voeg de laatste 7 min. de flower sprouts toe.
Snipper intussen de ui fijn. Snijd de wortel in schuine plakken van 1 cm. Smelt een klont boter in een pot en stoof de ui en wortel 10 min. op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje stoverijkruiden, zout en zwarte peper. Voeg een scheutje water toe en zet het deksel erop.
Smelt een klont boter in een pan en bak het varkenslapje in 5-7 min. goudbruin en gaar op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen en flower sprouts af en stamp, samen met de melk, tot een grove puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Houd warm.
Haal het vlees uit de pan en laat rusten. Strooi de bloem in de pan en voeg 50 ml water per persoon toe (zie tip). Roer los. Verkruimel de bouillon erover, voeg de mosterd toe en laat de saus indikken. Kruid met zwarte peper.
Serveer het varkenslapje met de stamppot en gestoofde worteltjes. Lepel de saus over het vlees. Giet de Grimbergen in een glas en geniet. Smakelijk!