Varkenslapje met blackwellsaus, geroosterde aardappelen en bloemkool

25 MIN
2 personen
Varkenslapje met blackwellsaus, geroosterde aardappelen en bloemkool

Blackwellsaus is een heerlijke saus op basis van pickles. Deze Britse saus past voortreffelijk bij een lekker stukje varkensvlees en geroosterde bloemkool.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 varkenslapjes
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 100 ml lichte room
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el boter
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op, maar hou nog plaats vrij voor de bloemkool. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 8 minuten in de oven. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe, besprenkel met de rest van de olijfolie en zet nog 20 minuten in de oven.
  2. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenslapjes gedurende 4 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Schep uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur.
  4. Hak de peterselie fijn. Serveer de varkenslapjes met de blackwellsaus en de geroosterde aardappelen en bloemkool. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 811.6 kcal
Koolhydraten 42.15 g
waarvan suikers 5.96 g
Vet 52.44 g
waarvan verzadigd 17.12 g
Proteïnen 40.33 g
Vezels 8.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin