Fish & chips

30 MIN
4 personen
Fish & chips

Een originele versie van fish & chips, met pladijsfilets met een panko jasje, en flinterdunne schijfjes van aardappel en zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 4 pladijsfilets
  • 250 g zoete aardappelen, in flinterdunne schijfjes
  • 250 g aardappelen, in flinterdunne schijfjes
  • 3 el bloem
  • 100 g panko
  • 2 eieren, losgeklopt
  • frituurolie
  • grof zout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de schijfjes aardappel in koud water om af te spoelen. Laat nadien uitlekken op een keukenhanddoek en dep ze droog.
  2. Verdeel de eieren, bloem en paneermeel over 3 aparte kommen.
  3. Kruid de pladijs met peper en zout. Haal ze vervolgens eerst door het bloem en klop het overtollige bloem eraf. Haal ze dan door het ei en nadien door het paneermeel. Zorg dat alle kanten van de vis telkens bedekt zijn.
  4. Verwarm de friteuse naar 160 °C. Bak hierin de chips goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid af met grof zout.
  5. Frituur nadien de vis in de warme friteuse tot het een krokant korstje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.13 kcal
Koolhydraten 49.29 g
waarvan suikers 3.43 g
Vet 17.54 g
waarvan verzadigd 2.79 g
Proteïnen 35.86 g
Vezels 4.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin