Scones

22 MIN
4 personen
Scones

Scones zijn typisch Britse gebakjes die vaak geserveerd worden bij de 'high tea'. Ze worden traditioneel besmeerd met room en confituur.

Ingrediënten

  • 240 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 85 ml karnemelk
  • 40 g rietsuiker
  • 60 g boter
  • 1 snufje zout
  • Voor de afwerking

  • 200 g mascarpone
  • 50 ml room, opgeklopt
  • 4 el aardbeienconfituur

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de boter, de bloem en het bakpoeder. Voeg de karnemelk, de rietsuiker en het zout toe en kneed tot een bol deeg. Rol het deeg uit tot 1,5 centimeter dik.
  3. Steek het deeg uit met en ring van ongeveer 5 centimeter diameter. Leg de scones op een beboterde bakplaat, wrijf ze in met de eidooier en laat even rusten.
  4. Zet de scones in de oven en bak ze 10-12 minuten. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn.
  5. Meng de opgeklopte room met de mascarpone. Snijd de scones doormidden en besmeer één helft met het mascarpone mengsel en de andere helft met de confituur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 680.99 kcal
Koolhydraten 68.53 g
waarvan suikers 22.5 g
Vet 40.32 g
waarvan verzadigd 25.79 g
Proteïnen 11.04 g
Vezels 1.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin