Varkenslapje met honing-mosterdsaus, gestoofde wortel en couscous
30 MIN
2 personen
We geven een zuurzoete twist aan het varkenslapje. Door de marinade van mosterd en honing krijg je een mals stuk vlees op je bord! Proef je 't al?
Ingrediënten
1 el mosterd
2 kl honing
2 varkenslapjes
1 teentje knoflook
1 sjalot
400 gr wortelen
10 gr platte peterselie
½ blokje groentebouillon
125 gr volkoren couscous
50 gr jonge sla
boter
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Vleesmarinade: meng de mosterd met de honing en 1,5 el olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper. Giet de helft van de marinade in een ander kommetje en houd aan de kant om als saus te serveren. Schep het varkenslapje om met de andere helft van de marinade en laat even staan, zodat de smaken goed in het vlees trekken.
Hak de knoflook fijn en snijd de sjalot in ringetjes. Snij de wortelen in plakjes. Smelt een klontje boter in een pan en fruit daarin de knoflook en sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de wortelplakjes toe aan de pan en laat even meestoven (zie tip). Hak intussen de bladpeterselie fijn. Blus de wortelen met 1-2 el water per persoon en kruid met de bladpeterselie, zout en zwarte peper. Laat afgedekt zo'n 10-12 min. stoven op een laag vuurtje en voeg indien nodig een scheutje water toe. Roer af en toe om, zodat de groenten niet aanbakken.
Breng 150 ml water per persoon aan de kook en verkruimel daarover de bouillon. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en zwarte peper.
Smelt een klontje boter in een tweede pan en bak daarin het varkenslapje 3-4 min. aan beide kanten op middelhoog vuur.
Serveer het varkenslapje met de gestoofde wortelen, de couscous, de jonge sla en de saus. Smakelijk!
TIP: Wanneer je wortelen op een laag vuur stooft, worden ze lekker zacht én zoet. Zet je vuur dus zeker niet te hoog en voeg een scheutje water toe wanneer ze dreigen aan te branden.