Engelse 'pie' met kip en prei

45 MIN
2 personen
Engelse 'pie' met kip en prei

We steken het kanaal over voor een typische Britse bereiding: een pie met een krokant dakje van bladerdeeg met kippenragout, prei en romige mosterdsaus.

Ingrediënten

  • 1 stengel prei
  • 2 stengels selder
  • 5 g tijm
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 120 ml room
  • 1 el graanmosterd
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 4 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de prei in dunne ringen. Snij de stengels selder fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Snij de kipfilet in blokjes. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los hierin het kippenbouillonblokje op.
  2. Breng de kippenbouillon opnieuw aan de kook en voeg de kippenblokjes toe. Laat de kip 10 minuten garen in de bouillon.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de selder en prei voor 5 minuten. Voeg de bloem en tijm toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan per persoon 50 milliliter van de kippenbouillon, de melk en room toe. Roer goed en laat indikken. Kruid met peper en zout en voeg de gepocheerde blokjes kip en de mosterd toe en meng goed.
  5. Roer de eierdooier los. Beboter een ronde ovenschaal of bakvorm en schep hierin de vulling. Bedek met het vel bladerdeeg, snij eventueel bij. Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en snij er 2 inkepingen in. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg mooi goudgeel geworden is. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.07 kcal
Koolhydraten 54.78 g
waarvan suikers 8.05 g
Vet 60.59 g
waarvan verzadigd 29.94 g
Proteïnen 40.3 g
Vezels 2.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin