Shepherd's pie

45 MIN
2 personen
Shepherd's pie

Shepherd's pie is een klassieke Britse schotel en een vaste waarde op het menu van een echte pub: een zalige ovenschotel met lamsgehakt, aardappelen en wortel.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 300 g lamsgehakt
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g emmentaler
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de ui fijn en pers knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en wortelen toe en roerbak enkele minuten.
  5. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Schep de gehaktmengeling in een ovenschaal. Schep hierover de puree en bestrooi met de gemalen kaas. Zet de shepherd's pie 20 minuten in de oven.
  8. Haal de shepherd's pie uit de oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 831.06 kcal
Koolhydraten 63.52 g
waarvan suikers 17.86 g
Vet 41.53 g
waarvan verzadigd 18.93 g
Proteïnen 44.22 g
Vezels 15.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin