Shepherd's pie

45 MIN
2 personen
Shepherd's pie

Shepherd's pie is een klassieke Britse schotel en een vaste waarde op het menu van een echte pub: een zalige ovenschotel met lamsgehakt, aardappelen en wortel.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 rode ui
  • 3 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 40 g emmentaler
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelblokjes gaar in 15 minuten.
  3. Snij de ui fijn en pers knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en wortelen toe en roerbak enkele minuten.
  5. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Schep de gehaktmengeling in een grote ovenschaal. Schep hierover de puree en bestrooi met de gemalen kaas. Zet de shepherd's pie 20 minuten in de oven.
  8. Haal de shepherd's pie uit de oven en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.13 kcal
Koolhydraten 58.62 g
waarvan suikers 13.2 g
Vet 41.37 g
waarvan verzadigd 18.9 g
Proteïnen 43.26 g
Vezels 12.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin