Cottage pie

40 MIN
2 personen
Cottage pie

Cottage pie is het antwoord van de Britten op de Franse 'Hachis Parmentier'. Origineel werd het bedacht om restjes te verwerken. Resultaat is een heerlijke schotel met gehakt, groenten, tomaat en een laagje gegratineerde aardappelpuree. Om van te genieten op een koude(re) dag!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Snij de selder eveneens in fijne blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, selder en wortelen toe en stoof 5 minuten, roer regelmatig om.
  5. Voeg het gehakt en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Schep de gehaktmengeling in een diepe ovenschaal. Schep hierover de puree en bestrooi met de gratinkaas. Zet de cottage pie 15 minuten in de oven, en nog enkele minuten onder de grill voor een krokant korstje.
  8. Haal de cottage pie uit de oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.38 kcal
Koolhydraten 68.73 g
waarvan suikers 16.63 g
Vet 38.88 g
waarvan verzadigd 16.78 g
Proteïnen 39.04 g
Vezels 15.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin