Varkenslapje met ratatouille en penne

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met ratatouille en penne

Korte pasta met ratatouille en een sappig stukje vlees erbij, het is een klassieker die onze mama ons vaak voorschotelde. Als je nog een restje geraspte kaas in de koelkast hebt liggen, past dat er ook heerlijk bij!

Ingrediënten

  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 varkenslapjes
  • 1 wortel
  • 100 gr stoofselder
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomatenpulp
  • 200 gr penne
  • 10 gr platte peterselie
  • 10 gr basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Meng de helft van de Provençaalse kruiden met 1 el olijfolie per persoon en een snuifje zout en zwarte peper. Bestrijk de varkenslapjes ermee. Laat even marineren.
  2. Snijd de selder, paprika en wortel in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot, voeg de knoflook toe en fruit 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de wortel, selder, paprika en de rest van de Provençaalse kruiden toe. Stoof 7 min. op middelhoog vuur. Voeg tomatenpulp toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. pruttelen op zacht vuur.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verhit een pan op hoog vuur en bak het varkenslapje zo'n 2 min. per zijde. Bak het vlees zeker niet te lang, zo blijft het lekker sappig. Haal uit de pan en laat rusten.
  6. Hak het basilicum en de peterselie fijn en roer door de saus. Proef en kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  7. Snijd het vlees in plakjes. Serveer de penne met de ratatouille en de plakjes varkensvlees erbovenop. Smakelijk!
  8. Tip: Proeven tijdens het koken is superbelangrijk! Breng je saus op smaak met zout en zwarte peper, maar je kan ook een snuifje suiker en/of een scheutje (balsamico)azijn toevoegen. Ga op zoek naar de perfecte balans tussen zout, zoet en zuur!