Dagdroom van hoge wolkenkrabbers in Manhattan. Met veel attitude een taxi laten stoppen of verdwalen in de metro. Uitgekafferd worden door een echte New Yorker en bekomen van je avonturen in dat zaakje in West Village met de beste cheesecake van de hele Big Apple.
Of rij langs uitgestrekte agave velden. Snorkel in turquoise blauw helder water. Leef op het ritme van de siësta en de fiësta. Slenter door straatjes onder begeleiding van de melancholische melodieën van de mariachi’s. Laat je door je neus leiden naar de standjes met het heerlijkste street food.
Stop na een lange stoffige rit bij een eethuisje met lage plastiek stoeltjes en tafeltjes. Geitjes die los rond ronddolen. Oude mannen die hun theetje drinken met een sigaret in de hand. Geparfumeerde tajines die aan een kolenvuurtje klaar staan, wachtend op een hongerige reiziger zoals jezelf.
Of verwonder je over de combinatie van eeuwenoude traditionele tempels met de modernste high tech. De bloesems van Japanse kerselaars. Het intense groen in een bamboebos. De plechtigheid van een traditionele theeceremonie. Geniet van een kom noedels met kippenballetjes in dat piepkleine restaurantje dat maar één gerecht op het menu heeft staan.
Een goede droomreis gewenst en laat het smaken!
Kruidige gehaktballetjes met Perzische tomatenrijst
Als je bij je tafelgasten eens wilt uitpakken, dan kan je zeggen dat je 'estamboli polow' hebt gemaakt. Het is de Perzische versie van pilafrijst, gegaard in een heerlijke kruidige tomatensaus. Daarbij komen sappige gehaktballetjes. Dit moet je geproefd hebben! Zin om te proberen? Bestel dit gerecht deze week bij onze 15 gram Foodbox.
Midden-Oosterse courgette-gehaktballetjes met kruidige tomatensaus en couscous
Deze originele courgette-gehaktballetjes ogen niet alleen mooi, ze smaken ook nog eens overheerlijk! We geven ze een Midden-Oosterse twist, met een kruidige, pittige tomatensaus met lekker veel groentjes erin en couscous voor erbij. Dat zal smaken! Bekijk recept
Ceviche met geroosterde zoete aardappelblokjes
Ceviche is de heerlijke uitvinding uit Peru. Het is een vistartaar van zeebaars, die gegaard wordt in citroensap, 'tigre de leche', of tijgermelk noemen ze het. Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus
Kipsaté met pindasaus is een traditioneel Indonesische bereiding. De kipsatés zijn nog lekkerder als je ze op de barbecue kan bereiden. Bekijk recept
Wraps kip tikka masala
We steken de Indische klassieker kip tikka masala in een nieuw jasje, letterlijk, want we maken heerlijke wraps met kruidige kip. Amper snijwerk en klaar in minder dan een half uur. Fast food maar dan in een lekker gezonde homemade versie. Bekijk recept
Rundstajine met pompoen en kruidige couscous
Een winterse tajineschotel? Het bestaat! Probeer dit verrukkelijke stoofpotje eens met mals rundsvlees, heerlijk zoete pompoen in een zachte tomatensaus. Bekijk recept
Mexicaanse street food maïs
Heerlijk voor op de barbecue, deze gegrilde maïs, Mexican street food style. Afgewerkt met feta, koriander en limoen. Dit is echt smullen! Bekijk recept
Cevapcici met paprika-tomatenrijst
Cevapcici zijn worstjes van gehakt, afkomstig uit de Balkan-landen. Deze kruidige worstjes worden er al sinds de Middeleeuwen gegeten en doen wat denken aan kefta uit het Midden-Oosten! Ze worden vaak geserveerd met pilafrijst met paprika en tomaat. Heerlijke Oost-Europese kost! Bekijk recept
Japanse kippenballetjes met sobanoedels
Sobanoedels hebben de textuur van volkorenspaghetti en een licht nootachtige smaak. Heerlijk bij deze Japanse kippenballetjes met oesterzwammen. Bekijk recept
New York cheesecake
New York cheesecake is dé klassieker uit de States. Het is een authentiek, romig dessert op basis van roomkaas en ricotta dat je op voorhand kan maken. Bekijk recept