Worstjes met paprika-tomatenrijst

30 MIN
2 personen
Worstjes met paprika-tomatenrijst

Deze kruidige gegrilde zelfgemaakte worstjes worden geserveerd met rijst, paprika en tomaat. Heerlijke Oost-Europese kost!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode en gele paprika in fijne blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui en de blokjes paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  3. Hak de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Doe het gehakt in een grote kom, samen met het ei (de eieren), het gerookt paprikapoeder, de bloem, de knoflook, de helft van de bladpeterselie en peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen worstjes van ca. 10 cm van.
  4. Bestrijk de gehaktworstjes met de rest van de olijfolie en bak ze rondom in een grillpan.
  5. Serveer de rijst met de gehaktworstjes erbovenop. Werk af met de rest van de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 929.76 kcal
Koolhydraten 90.37 g
waarvan suikers 15.66 g
Vet 43.99 g
waarvan verzadigd 11.23 g
Proteïnen 39.59 g
Vezels 10.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin