Wraps kip tikka masala

25 MIN
2 personen
Wraps kip tikka masala

We steken de Indische klassieker kip tikka masala in een nieuw jasje, letterlijk, want we maken heerlijke wraps met kruidige kip. Amper snijwerk en klaar in minder dan een half uur. Fast food maar dan in een lekker gezonde homemade versie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 kipfilet
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 4 tortilla's
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en stoof de ui en paprika. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi gekleurd is. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, roer er dan de garam masala door.
  4. Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de lente-uitjes in ringen. Warm de tortilla's op in een antikleefpan zonder vetstof en hou warm onder aluminiumfolie. Je kan ze ook opwarmen (zonder verpakking!) in de microgolfoven.
  5. Roer de tomatenblokjes door de kip tikka masala. Verdeel over de tortilla's, strooi er de lente-uitjes over en rol de tortilla's op. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 795.38 kcal
Koolhydraten 61.5 g
waarvan suikers 13.95 g
Vet 37.07 g
waarvan verzadigd 23.39 g
Proteïnen 46.92 g
Vezels 6.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin