Wraps kip tikka masala

25 MIN
2 personen
Wraps kip tikka masala

We steken de Indische klassieker kip tikka masala in een nieuw jasje, letterlijk, want we maken heerlijke wraps met kruidige kip. Amper snijwerk en klaar in minder dan een half uur. Fast food maar dan in een lekker gezonde homemade versie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kipfilet
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 4 tortilla's
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de plakjes ui. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (dit kan je ook weglaten als je niet van pikant houdt) toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, roer er dan de garam masala door.
  4. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en de lente-uitjes in ringen. Warm de tortilla's op in een antikleefpan zonder vetstof en hou warm onder aluminiumfolie. Je kan ze ook opwarmen (zonder verpakking!) in de microgolfoven.
  5. Roer de tomatenblokjes door de kip tikka. Verdeel over de tortilla's, strooi er de lente-uitjes over en rol de tortilla's op. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.41 kcal
Koolhydraten 57.29 g
waarvan suikers 10.85 g
Vet 37.12 g
waarvan verzadigd 23.41 g
Proteïnen 45.98 g
Vezels 4.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin