Mexicaanse street food maïs

20 MIN
4 personen
Mexicaanse street food maïs

Heerlijk voor op de barbecue, deze gegrilde maïs, Mexican street food style. Afgewerkt met feta, koriander en limoen. Dit is echt smullen!

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g koriander
  • 100 g feta
  • 4 el lichte mayonaise
  • 4 el lichte zure room
  • 2 kl chilivlokken
  • zout

BEREIDING

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de maïskolven en snij de draden weg. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de maïskolven 5 minuten.
  2. Snij de koriander fijn. Pers de knoflook. Verkruimel de feta. Snij de limoen in partjes.
  3. Meng in een kom de mayonaise, zure room, de helft van de feta, de knoflook en de helft van de koriander.
  4. Verhit een grill (of barbecue!) en rooster de voorgekookte maïskolven rondom.
  5. Bestrijk de maïskolven met de zureroommengeling. Strooi er de chilivlokken en de rest van de feta en koriander over. Serveer meteen, samen met de partjes limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 539.95 kcal
Koolhydraten 68.6 g
waarvan suikers 4.04 g
Vet 22.38 g
waarvan verzadigd 6.61 g
Proteïnen 14.32 g
Vezels 2.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin