New York cheesecake

165 MIN
10 porties
New York cheesecake

New York cheesecake is dé klassieker uit de States. Het is een authentiek, romig dessert op basis van roomkaas en ricotta dat je op voorhand kan maken.

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 50 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 30 g tagatesse
  • 90 g boter, in blokjes
  • Voor de vulling

  • 1½ el maïzena
  • 4 eieren
  • 330 g roomkaas
  • 500 g ricotta
  • 150 g tagatesse
  • 60 ml citroensap
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 1½ el water
  • Voor de afwerking

  • 250 g vijgen

BEREIDING

    Het deeg

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng de bloem, het amandelpoeder, de tagatesse en de blokjes boter in een kom tot een kruimelig deeg.
  3. Leg bakpapier op een licht beboterde springvorm van +/- 20 cm. Leg het deeg op de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  4. Bak gedurende 15 minuten tot de bodem lichtbruin is. Zet opzij.
  5. De vulling

  6. Meng in een kom de roomkaas met de ricotta, de eieren, de tagatesse, het citroensap, de citroenzeste en het vanillemerg. Voeg de maïzena en het water toe en meng tot een gladde massa.
  7. Giet de vulling in de vorm en tik lichtjes om eventuele luchtbellen te verwijderen. Zet de taart in de oven en bak ze 1 uur. Zet de oven uit en laat de taart nog een uurtje erin staan met gesloten deur. Laat ze daarna afkoelen en werk af met verse vijgen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 411.5 kcal
Koolhydraten 29.68 g
waarvan suikers 4.67 g
Vet 30.31 g
waarvan verzadigd 17.12 g
Proteïnen 12.56 g
Vezels 5.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin