Ceviche met geroosterde zoete aardappelblokjes

25 MIN
2 personen
Ceviche met geroosterde zoete aardappelblokjes

Ceviche is de heerlijke uitvinding uit Peru. Het is een vistartaar van zeebaars, die gegaard wordt in citroensap, 'tigre de leche', of tijgermelk noemen ze het.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 gele paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 125 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g koriander
  • 2 limoen
  • 2 zeebaarsfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappel grondig en snij in kubusjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de oven tot de zoete aardappel gaar is.
  2. Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in hele fijne stukjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de komkommer in de lengte in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij in fijne plakjes. Pluk de blaadjes koriander. Doe alles samen in een grote kom. Pers het sap van de limoenen en doe bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  3. Snij nu de zeebaarsfilets in fijne blokjes. Meng de vis 5 minuten voor het serveren door de groenten met het limoensap. Het limoensap zal de vis garen. Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de ceviche met de blokjes geroosterde zoete aardappel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 551.22 kcal
Koolhydraten 47.1 g
waarvan suikers 13.3 g
Vet 21.66 g
waarvan verzadigd 3.58 g
Proteïnen 38.63 g
Vezels 9.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin