Chili con carne met gehaktballetjes

15 MIN
2 personen
Chili con carne met gehaktballetjes

Hoe je supersnelle én lekkere chili con carne klaarmaakt? We tonen je hoe! In plaats van de klassieke versie met gehakt, gaan we voor een origineel snel stoofpotje met gehaktballetjes. Serveer met rijst, koriander en cheddar, en je hebt een Mexicaans feestmaal voor je neus!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 300 g gehaktballetjes
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een kookpot met deksel en een stoofpot klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  4. Verhit de olijfolie in de stoofpot en voeg de gehaktballetjes toe. Bak rondom gedurende 5 minuten en voeg dan de rode paprika, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de chili met gehaktballetjes met de korianderblaadjes, cheddar en de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 940.06 kcal
Koolhydraten 109.51 g
waarvan suikers 8.58 g
Vet 31.8 g
waarvan verzadigd 11.61 g
Proteïnen 49.21 g
Vezels 8.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin