Kruidige gehaktballetjes met Perzische tomatenrijst

30 MIN
2 personen
Kruidige gehaktballetjes met Perzische tomatenrijst

Wanneer je bij je tafelgasten eens wilt uitpakken, dan kan je zeggen dat je 'estamboli polow' hebt gemaakt. Het is de Perzische versie van pilafrijst, gegaard in een heerlijke kruidige tomatensaus. Daarbij komen sappige gehaktballetjes. Dit moet je geproefd hebben!

Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kl kurkuma
  • 150 g jasmijnrijst
  • 100 g spinazie
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 kl baharat
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe per persoon 180 milliliter water in een kookpot en voeg de helft van de tomatenpuree, een snuf zout en de kurkuma toe. Roer goed los en voeg de rijst toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  2. Hak de helft van de spinazie fijn. Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Breng per persoon 120 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  3. Doe het gehakt in een kom en voeg het amandelpoeder, de fijngehakte spinazie, de baharat en peper en zout toe. Meng goed met vochtige handen en vorm er gehaktballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballetjes hebt gebakken en voeg de fijngesneden ui en wortelen toe. Stoof voor 4 minuten en voeg dan de rest van de tomatenpuree toe. Bak kort en voeg de kippenbouillon toe. Roer goed om, breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes terug toe. Laat 5 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes bladpeterselie.
  6. Roer de rest van de spinazie door de saus en laat slinken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de Perzische rijst met de kruidige gehaktballetjes en de saus. Werk af met blaadjes bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 867.63 kcal
Koolhydraten 84.77 g
waarvan suikers 14.08 g
Vet 41.52 g
waarvan verzadigd 10.1 g
Proteïnen 38.01 g
Vezels 11.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin