Een herfstige tajineschotel? Het bestaat! Probeer dit verrukkelijke stoofpotje eens met mals rundsvlees, heerlijk zoete pompoen in een zachte tomatensaus.
Ingrediënten
4 rundersteaks
260 g couscous
1 flespompoen
2 uien
2 teentjes knoflook
20 g bladpeterselie
20 g koriander
2 blikken tomatenblokjes
1 groentebouillonblokje
4 el olijfolie
1½ el ras el hanout
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij de uien in plakjes. Pers de teentjes knoflook. Snij de rundersteaks in blokjes van 2 cm. Kruid goed met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede kookpot (of tajine, als je er één hebt) en bak de blokjes rundsvlees rondom bruin. Schep uit de pot en doe in een kom. Dek af met aluminiumfolie en zet even opzij.
Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pot en stoof de ui en knoflook aan. Als de ui glazig begint te worden, voeg je de ras el hanout en de pompoenblokjes toe. Laat 3 minuten bakken en schep regelmatig om. Voeg dan de tomatenblokjes en de gebakken blokjes rundsvlees toe. Kruid met peper en zout, verlaag het vuur en zet een deksel op de pot. Laat nu rustig verdergaren voor 15-20 minuten.
Kook ondertussen 500 milliliter water en los er een bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
Hak de bladpeterselie en koriander fijn en meng door de couscous.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.