Chili sin carne met avocado en tortilla's

30 MIN
4 personen
Chili sin carne met avocado en tortilla's

Chili sin carne is de vegetarische versie van chili con carne. Met wat verse groenten en wat je in je voorraadkast vindt, maak je zo een Mexicaanse topper klaar. Heerlijk met avocado en tortilla's.

Ingrediënten

  • 8 tortilla's
  • 1 avocado
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 bosje koriander
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 80 g cheddarkaas
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl komijn
  • 2 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote kookpot en stoof de ui en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de cayennepeper toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes en de zwarte bonen toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  3. Proef en breng de chili op smaak met peper en zout en eventueel nog extra cayennepeper.
  4. Snij de avocado in plakjes. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de chili sin carne met geraspte cheddar, plakjes avocado en tortilla's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 760.05 kcal
Koolhydraten 81.84 g
waarvan suikers 12.89 g
Vet 30.66 g
waarvan verzadigd 11.08 g
Proteïnen 26.62 g
Vezels 19.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin