Japanse kippenballetjes met sobanoedels

30 MIN
2 personen
Japanse kippenballetjes met sobanoedels

Sobanoedels hebben de textuur van volkorenspaghetti en een licht nootachtige smaak. Heerlijk bij deze Japanse kippenballetjes met oesterzwammen.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g spinazie
  • 300 g kippengehakt
  • 30 g panko
  • 20 g sesamzaad
  • 150 g sobanoedels
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de teentjes knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in schuine plakjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in plakjes. Was de spinazie.
  2. Doe het kippengehakt, panko, de helft van de sesamzaadjes, peper en zout in een kom en meng door elkaar. Vorm er gelijke gehaktballetjes van.
  3. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 7 minuten. Giet af, spoel de noedels met koud water en laat uitlekken.
  4. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 7-9 minuten. Schep de balletjes uit de wok en zet opzij.
  5. Verhit in de wok opnieuw 1 eetlepel plantaardige olie en voeg de gember, knoflook, de oesterzwammen en het witte deel van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken en voeg de spinazie toe. Voeg de sobanoedels toe en laat kort meebakken. Voeg dan de sojasaus en het sap van 1 limoen toe.
  6. Serveer de noedels met de kippenballetjes. Werk af met sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.6 kcal
Koolhydraten 80.9 g
waarvan suikers 12.46 g
Vet 32.15 g
waarvan verzadigd 6.14 g
Proteïnen 49.56 g
Vezels 7.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin