Midden-Oosterse courgette-gehaktballetjes met kruidige tomatensaus en couscous

25 MIN
2 personen
Midden-Oosterse courgette-gehaktballetjes met kruidige tomatensaus en couscous

Deze originele courgette-gehaktballetjes ogen niet alleen mooi, ze smaken ook nog eens overheerlijk! We geven ze een Midden-Oosterse twist, met een kruidige, pittige tomatensaus met lekker veel groentjes erin en couscous voor erbij. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kl ras el hanout
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl harissa
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en meng de helft van de fijngesneden ui en de helft van de ras el hanout met het gehakt in een kom. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  2. Trek met een dunschiller lange slierten van de courgette (hou het zachte binnenste van de courgette opzij voor later). Rol telkens een gehaktballetje in een plak courgette. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de courgette-gehaktballetjes (met de 'sluiting' naar onder). Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij het zachte binnenste van de courgette in fijne blokjes. Pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in kleine blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de ui, de knoflook en de wortel toe. Laat 5 minuten stoven.
  4. Voeg de blokjes courgette, de rest van de ras el hanout en komijn toe aan de pan en laat opnieuw 3 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes en harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  5. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  6. Hak de bladpeterselie fijn.
  7. Serveer de courgette-gehaktballetjes met de kruidige tomatensaus en de couscous. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 816.42 kcal
Koolhydraten 80.62 g
waarvan suikers 20.68 g
Vet 35.1 g
waarvan verzadigd 9.3 g
Proteïnen 41.09 g
Vezels 12.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin