Mexicaanse rundsspiesjes met guacamole

150 MIN
4 personen
Mexicaanse rundsspiesjes met guacamole

Een heerlijk Mexicaans geïnspireerd gerecht met spiesjes van gemarineerd rundsvlees met guacamole erbij. Ook lekker op de barbecue!

Ingrediënten

  • 800 g runderfilets, in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 4 tortilla's
  • Marinade

  • 2 el olijfolie
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el Mexicaanse kruidenmix
  • Guacamole

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 avocado's
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Meng de vleesblokjes erdoor en zet dit 2 uur in de koelkast. Roer het mengsel af en toe om.
  2. Maak de guacamole: haal het vruchtvlees uit de avocado en duw fijn met een vork. Meng er de fijngesneden ui, blokjes tomaat, het sap van 1 limoen en fijngehakte blaadjes koriander onder. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de rode paprika in stukjes van 2 x 2 cm. Rijg de vleesblokjes op de spiesjes, met telkens een stukje paprika ertussen.
  4. Rooster de spiesjes 6 tot 8 minuten in een grillpan of op de barbecue. Keer het vlees regelmatig en bedruip het met de marinade. Warm de tortilla's op in de oven of microgolfoven.
  5. Serveer de spiesjes met de tortilla's en de guacamole.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.16 kcal
Koolhydraten 32.76 g
waarvan suikers 6.87 g
Vet 55.82 g
waarvan verzadigd 17.84 g
Proteïnen 49.28 g
Vezels 11.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin