Brochettes, saté’kes, spiesjes of stokjes. Uiteraard denk je meteen aan barbecue, maar je kan ze ook lekker in de pan grillen. Met spiesjes kan je zoveel kanten op. Bekijk het als een manier om verschillende ingrediënten netjes samen te houden. Hapklare beetjes die je zonder veel gemors of hulp van mes en vork met je tanden kan afritsen.

Wees dus lekker creatief met wat je op een stokje rijgt. Heb je haloumi of grillkaas al eens geprobeerd? Wij maken er een lekkere vegetarische brochette mee. Maar ook vis kan op een stokje. Je moet alleen zorgen dat het niet uit elkaar valt. Wij binden de stukjes vis in met een sneetje spek. Praktisch én smaken die perfect bij elkaar passen.

Saté's zijn ook ideaal als feestelijk hapje. Wat dacht je van heerlijke antipasti op een stokje? Of fruitspiesjes met chocolade: een voltreffer voor elk kinderfeest!

En dan is er natuurlijk nog de barbecue... Het doel van een brochette op de barbecue is om, net als een groot spit, de ingrediënten gelijkmatig te grillen.  Daarom is het belangrijk om te zorgen dat de stukjes min of meer dezelfde grootte hebben. Week houten stokjes eerst even in water, dan vatten ze geen vuur. En ken je dat? Je draait je stokje, maar de stukjes blijven vastplakken en draaien niet mee? Dat kan je voorkomen door 2 stokjes te gebruiken. Metalen spiesjes hebben dat probleem veel minder, maar let op! Die kunnen heel warm worden.

En dan nu aan de slag! Het kan niet gek genoeg zijn of het kan op een stokje!

Antipasti saté's

Antipasti saté's
Hoe leuk zien deze originele antipasti saté's eruit? En nog eens zo gemakkelijk en snel ook. Ideaal voor een Italiaans feestje! Bekijk recept

Worstjes-saté met aardappelsalade

Worstjes-saté met aardappelsalade
Lekker origineel en zomers, deze worstjes-saté met kerstomaatjes en aardappelsalade. Ideaal om op de barbecue te maken, maar in een (grill)pan kan natuurlijk ook. Zet wat biertjes of wijn fris en geniet van dit zomers maaltje! Zin in? Bestel dit gerecht deze week bij de 15gram Foodbox!

Teriyaki-saté's met paksoi en rijst

Teriyaki-saté's met paksoi en rijst
Hoe goed zien deze originele teriyaki-saté's met gestoofde paksoi en rijst eruit? Een eenvoudige en toch zeer smaakvolle Aziatisch geïnspireerde maaltijd die je in minder dan een half uurtje op tafel zet. Laat het smaken! Bekijk recept

Grillkaas-aubergine saté met Spaanse rijst

Grillkaas-aubergine saté met Spaanse rijst
Een heerlijk en origineel Zuiders gerechtje, deze grillkaas-aubergine saté's met pittige Spaanse rijst erbij. Ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, deze vegetarische topper! Bekijk recept

Visspiesjes met groene puree

Visspiesjes met groene puree
Een stukje vis, dat past heel goed samen met spek! Je zal het zelf moeten proeven, met deze visspiesjes met een groene aardappelpuree van broccoli & peterselie. Bekijk recept

Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel

Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel
Echte Belgische kost, in een verrassend jasje! Ontdek deze heerlijke knolselder-aardappelpuree in combinatie met originele spiesjes van witte pens met gebakken appeltjes. Een heerlijk bordjevol waar jong en oud blij van wordt! Bekijk recept

Scampi brochette met Spaanse rijst

Scampi brochette met Spaanse rijst
Een heerlijk gerecht dat je doet wegdromen naar de Spaanse zon! Het doet wat denken aan paella, maar dan in een gemakkelijke versie! We maken Spaanse rijst met daarbij een originele scampi brochette. Werk af met een kneepje citroensap en geniet! Bekijk recept

Hummus met kefta en Libanese salade

Hummus met kefta en Libanese salade
Vandaag gaan we op een imaginair reisje richting Libanon. We maken een heerlijke, zachte hummus met daarbij een krokante frisse rauwkostsalade en heerlijke gebakken kefta. Ga je mee op reis? Bekijk recept

Fruitspiesjes met chocolade

Fruitspiesjes met chocolade
Een absolute hit voor elk kinderfeestje zijn deze kleurrijke fruitspiesjes met chocolade! Niet alleen om van te smullen maar ook om samen met de kinderen te bereiden. En voor de presentatie kan je ze bijvoorbeeld op een halve watermeloen prikken. Misschien wel kitch maar het blijft heel leuk! Bekijk recept