Zalmspiesjes met zoete chili en rijst

35 MIN
4 personen
Zalmspiesjes met zoete chili en rijst

Een Oosterse bereiding van een van onze favoriete vissoorten, deze zalmspiesjes met zoete chilisaus en wilde rijst.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet, in blokjes
  • 400 g wilde rijst
  • ½ limoen, geperst
  • 4 el chilisaus
  • 1 el arachideolie

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Spies de blokjes zalmfilet over 4 lange satéprikkers. Meng de chilisaus met het limoensap. Bestrijk de zalmspiesjes. Laat ze verder 20 minuten marineren in de helft van de saus.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water. Giet af.
  4. Haal de spiesjes uit de marinade en smeer ze in met wat arachideolie. Kruid bij met peper en zout. Grill ze krokant onder een hete grill.
  5. Schik de zalmsatés op de borden en leg er een torentje rijst naast. Overgiet het gerecht met de rest van de marinadesaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 494.71 kcal
Koolhydraten 28.3 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 27.95 g
waarvan verzadigd 5.65 g
Proteïnen 32.87 g
Vezels 0.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin