Teriyaki-saté's met paksoi en rijst

25 MIN
2 personen
Teriyaki-saté's met paksoi en rijst

Hoe goed zien deze originele teriyaki-saté's met gestoofde paksoi en rijst eruit? Een eenvoudige en toch zeer smaakvolle Aziatisch geïnspireerde maaltijd die je in minder dan een half uurtje op tafel zet. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g varkenslapje
  • 2 satéprikker
  • 4 el teriyakisaus
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij het varkensvlees in blokjes en rijg ze op de satéprikkers. Bestrijk ze rondom met de teriyakisaus.
  3. Snij de wortel van de paksoi weg en snij in de lengte in repen. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes. Schil en rasp de gember.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak gedurende 1 minuut en voeg dan de paksoi en per persoon 1 el water toe. Stoof gedurende 5 minuten. Kruid met peper en roer er de helft van de sojasaus door. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olie in dezelfde antikleefpan en bak de sate's rondom aan, ongeveer 2-3 minuten per kant, bak niet op te hoog vuur.
  6. Serveer de paksoi met de saté's, de rest van de sojasaus en rijst. Overstrooi met de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 719 kcal
Koolhydraten 75.28 g
waarvan suikers 6.8 g
Vet 24.1 g
waarvan verzadigd 4.8 g
Proteïnen 47.8 g
Vezels 5.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin