Gevulde paprika's met feta en Spaanse rijst

35 MIN
2 personen
Gevulde paprika's met feta en Spaanse rijst

Heerlijke Spaanse zomerse kost, met een knipoog richting Griekenland. We maken met gehakt gevulde gele paprika's, met fetakaas die er mooi over smelt. Daarbij komt pittige Spaanse rijst, een werkelijk overheerlijke combinatie! Geniet van dit Zuiders toppertje!

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 100 g feta
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn.
  2. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Verdeel het gehakt over de paprika's. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid feta over. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de paprika's in. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  3. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de rest van de fijngesneden ui en de rest van de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10-12 minuten zachtjes onder deksel pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  5. Serveer de gevulde paprika's met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 13 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 9 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 929.3 kcal
Koolhydraten 86.7 g
waarvan suikers 16.26 g
Vet 44.35 g
waarvan verzadigd 16.95 g
Proteïnen 42.67 g
Vezels 10.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin