Scampi brochette met Spaanse rijst

30 MIN
2 personen
Scampi brochette met Spaanse rijst

Een heerlijk gerecht dat je doet wegdromen naar de Spaanse zon! Het doet wat denken aan paella, maar dan in een gemakkelijke versie! We maken Spaanse rijst met daarbij een originele scampi brochette. Werk af met een kneepje citroensap en geniet!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ citroen
  • 20 scampi's
  • 4 satéprikker
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de groene paprika in fijne blokjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de blokjes paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper.
  3. Snij de citroen in partjes. Rijg de scampi's op satéprikkers. Kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Laat op een zacht vuur fruiten en voeg de scampibrochettes toe en bak ze aan beide kanten.
  4. Serveer de Spaanse rijst met de scampibrochettes en een partje citroen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 617.37 kcal
Koolhydraten 79.42 g
waarvan suikers 12.45 g
Vet 17.67 g
waarvan verzadigd 2.47 g
Proteïnen 30.93 g
Vezels 8.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin